Kiderült, mennyi idegbeteg autós tombol az utakon

agresszív vezetés road rage
Vágólapra másolva!
Tízből nyolc amerikai autós szokott dühös, agresszív módon viselkedni vagy egyenesen dührohamban kitörni a kormány mögött.
Vágólapra másolva!

Az AAA amerikai közlekedésbiztonsági alapítvány csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérése szerint a feldühödött autósok hajlamosak túlságosan közel menni az őket felbosszantó sofőrökhöz, elvágni útjukat vagy dühös mozdulatokat tenni feléjük.

Az alapítvány szerint nagyjából nyolcmillió amerikai autós tanúsít még szélsőségesebb, akár "dühkitörésnek" is tekinthető magatartást az utakon, ami azt jelenti, hogy szándékosan meglöknek más járműveket, vagy kiszállnak az autóból, hogy szemtől szembe kerüljenek "ellenfelükkel".

Forrás: Autoblog.com

A felmérés szerint a 19 és 39 év közötti férfiak a legagresszívabb sofőrök. A férfiak továbbá háromszor nagyobb valószínűséggel pattannak ki mérgükben az autóból, vagy koccantják meg szándékosan az őket bosszantó sofőr járművét, mint a nők.

Az alapítvány eredményei egy internetes felmérésen alapszanak, amelyet 2705, jogosítvánnyal rendelkező autós bevonásával készítettek. A felmérést 2014-ben végezték, az előző évre vonatkozóan kikérdezve az autósokat, de az eredményeket csak most hozták nyilvánosságra.

Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet (NHTSA) becslései szerint a közúti balesetekből eredő halálozások nagyjából kétharmadában szerepet játszik az agresszív vezetés. A hatóság nemrég nyilvánosságra hozott jelentése szerint tavaly 35 200-ra emelkedett a közúti halálesetek száma az országban.