Lebukott a Skoda nagy terepjárója

Skoda Kodiak
Vágólapra másolva!
A csehek már alig rejtegetik az új Kodiaqot, például a Tour de France-ra is elküldik, enyhe álcázással.
Vágólapra másolva!

A Skoda nagy szabadidő-autója, a 4,7 méter hosszú Kodiaq szeptemberben ünnepli majd a világpremierjét, de a cseh autógyártó láthatóan alig bírja kivárni a premiert, és folyamatosan újabb információkat és képeket szivárogtat a kocsiról.

Forrás: Skoda

Most például megtudhattuk, hogy a francia kerékpárverseny – amelyre idén egyébként 300 autót biztosított a cég – utolsó, vasárnapi befutó szakaszára egy speciális, 14 ezer lapkából álló, 21 négyzetméteres álcázó fólia került fel a Kodiakra, amelyet 4 technikus 120 órán át ragasztott fel.

Forrás: Skoda

Láthatóan ügyeltek arra, hogy a kocsi jellegzetes részletei így is kivehetőek legyenek, így például a sziluett, a fényszórók és a hűtőmaszk formája is kiderült. Egyelőre csak annyit lehet tudni a technikai részletekről, hogy a Kodiaq az Octaviából ismert turbómotorokkal kerül majd forgalomba, összkerékhajtás csak az erősebb motorokhoz lesz elérhető.

Forrás: Skoda

Felárért öt helyett hét ülést, állítható lengéscsillapítást, dupla kuplungos DSG automata váltót és számtalan vezetéstámogató rendszert is lehet majd rendelni. A Kodiaq idén év végén vagy 2017 elején érkezik majd meg a kereskedésekbe.