Már az M7-esen is lehet ingyen villanyautót tölteni

Vágólapra másolva!
A székesfehérvári parkolóban bárki térítés nélkül igénybe veheti az új töltőt, így akár üzemanyag-költség nélkül is elérhető a Balaton vagy a következő elektromos töltőállomás Siófokon.
Vágólapra másolva!

Az M7-esen utazók ezentúl a főváros és a Balaton között is feltölthetik elektromos, illetve tölthető hibrid gépjárműveiket: a székesfehérvári pihenőben, az Albapark autópálya-étterem parkolójában felszerelt készüléket az étterem nyitvatartási ideje alatt, reggel 7 és este 8 óra között bárki költségtérítés nélkül igénybe veheti.

Egy Nissan Leaf töltődik Forrás: Albapark

A töltő 400 voltos, maximálisan 22 kW kapacitású, és 2-es típusú csatlakozó szükséges hozzá.

A próbaüzem elmúlt két hete alatt a jelenleg forgalomban lévő tölthető autók közül a legismertebb típusok – Tesla Model S, Nissan Leaf, Renault Zoé, Volkswagen Golf GTE – gond nélkül igénybe vették az ingyenes szolgáltatást.

A szolgáltatás ingyenes, nincs éttermi fogyasztáshoz kötve,

mindössze az Albapark pénztárosától kell elkérni a töltéshez szükséges zsetont.

Aki igénybe szeretné venni az ingyenes töltési lehetőséget, annak Budapest felől érkezve az 58. kilométernél a fehérvári pihenőhely felé kell kihajtania. A Balaton felől érkezve a 60. kilométernél kell letérni, majd az M7-es feletti hídon áthaladva, az autópálya északi pihenőjében kell keresni a töltőt.