Százmillió Volkswagen-tulaj autója van veszélyben

-
(FILES) This picture taken on September 28, 2015 shows a model and logo of German car maker Volkswagen (VW) are seen at the entrance to a VW branch in Duesseldorf, western Germany. Michael Horn, president and chief executive of Volkswagen Group of America, apologized to Congress and said the company takes "full responsibility" for the emissions cheating scandal, according to testimony released on October 8, 2015. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ.
Vágólapra másolva!
Egy brit biztonsági szakértőkből álló csoport súlyos hiányosságot talált a Volkswagen-konszern elektronikai rendszerében.
Vágólapra másolva!

A Birminghami Egyetem kutatói szerint a Volkswagen 1995 óta eladott autóinak nagy része veszélyben van, a biztonsági rés így nagyjából százmillió autót érint világszerte.

Noha a módszert nem részletezték, a biztonsági szakértők szerint a slusszkulcsok által kiadott jeleket könnyedén lefülelhetik a tolvajok, és ami még nagyobb baj, hogy egy másik hiányosság miatt könnyedén klónozni is tudják ezeket.

Az elfogott jellel pedig akkor viszik el az autót, amikor csak akarják. A kutatók szerint a hiba még olyan új autókat is érint, mint a 2016-os modellévű Audi Q3, a korábbiak közül pedig megszámlálhatatlanul sokat.

Érdekesség, hogy a Volkswagen közleményben reagált a tanulmányra, de csak annyit írt, hogy "a jelenlegi Golfot, Passatot, Tiguant és Tourant nem fenyegeti a hiba." A többi modellre nem tért ki a gyár.