Nagy a baj, leáll a Volkswagen Golf gyártása

Volkswagen, Drezda, gyár, üzem
Vágólapra másolva!
Három üzemben összesen több mint tízezer alkalmazott munkaidejét kénytelen csökkenteni a Volkswagen az alkatrész-utánpótlás elmaradása miatt.
Vágólapra másolva!

A gyártóhoz közel álló forrásból úgy tudni, az ES Automobilguss beszüntette az egyik öntöttvas alkatrész szállítását, amely a sebességváltók összeszereléséhez szükséges. A cégnek jogvitája van a VW-nel, ezért nem szállít, sőt német források szerint egy másik beszállító is leállította az utánpótlást.

Forrás: Volkswagen

A leállás miatti kényszerű, részleges munkaidő-csökkentés a Volkswagen központi, wolfsburgi üzemét - ahol 60 ezer ember dolgozik-, a kasseli sebességváltógyárat és a kelet-németországi Zwickauban működő üzemet érinti.

Nem hagyják annyiban

A Volkswagen minden jogi eszközt bevet az alkatrészellátást beszüntető két beszállítójával szemben, végső soron akár bírósági végzés alapján, rendőri kísérettel teherautóra rakhatják és maguk elszállíthatják a szükséges alkatrészeket - mondta pénteken az autógyár szóvivője. A VW ugyanakkor nem szeretné tovább élezni a helyzetet azzal, hogy bírósági végrehajtást kér, továbbra is szeretne megállapodni a két beszállítóval.

A Volkswagen szerint augusztus 20. és 29. között egyetlen autót sem tudnak összeszerelni a munkások az érintett gyárakban, teljesen leállnak a szalagok. A márka több húzómodelljéből egyetlen darab sem készül, az összes Golf-tulajdonos rendelése csúszik.