Visszaadják a Szabadság hidat, de jön az újabb káosz iskolakezdésre

Lezárt Szabadság híd és bontás alatt álló Bartók Béla út 2016 június 16-án Lezárt Szabadság híd és bontás alatt álló Bartók Béla út 2016 június 16-án
Lezárt Szabadság híd és bontás alatt álló Bartók Béla út 2016 június 16-án
Vágólapra másolva!
Vasárnap újra megnyitják az autóforgalom előtt a Szabadság hidat, de ettől csak részben lesz jobb az autósoknak. Kezdődik az Alkotás utcai vágányépítés.
Vágólapra másolva!

A Bartók Béla úti villamospálya-felújítással összefüggésben június 16. óta nem közlekedhettek autók a Szabadság hídon, a korlátozást vasárnap, azaz augusztus 28-án oldják fel. Noha a BKK fontolgatta, hogy esetleg hamarabb visszaadják az autóforgalomnak a hidat, az emberek megszerették a közösségi térré vált területet, így az eredeti tervek szerint most vasárnap indul újra a forgalom.

Az iskolakezdésre azért nem lesz minden rendben: noha augusztus 28-tól újra a teljes, eredeti vonalán közlekedik a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es, az 56-os és az 56A villamos is, ugyanettől a naptól várhatóan október közepéig szünetel a villamosforgalom az Alkotás utcán, a Budaörsi úton és a Villányi úton, ahol újabb húsz dél-budai megállóhelyi peront korszerűsítenek.

Korábban ebben a cikkünkben foglaltuk össze, hogy hol számíthat káoszra az iskolakezdéssel párhuzamosan.