Nem bújnak többé bokrok mögé a traffipaxozó rendőrök

véda traffipax kkep
Vágólapra másolva!
A rendőrség változtat „intézkedési kultúráján”, ennek pedig része, hogy mostantól nem vadásznak lesből a gyorshajtókra.
Vágólapra másolva!

A sebességmérést végző rendőrökkel kapcsolatban rendszeresen visszatérő panasz, hogy elbújnak, kint felejtett táblánál mérnek. Van arra esély, hogy mostantól ennek vége: noha lehetőség lenne a lesből traffizásra, a rendőrség igyekszik kerülni az ilyen helyzeteket.

„Jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz nem határozza meg, hogy a sebességmérő berendezést a közlekedők számára jól látható helyen kell elhelyezni. Ebből az is következik, hogy akár rejtve is használhatná a rendőr ezeket a berendezéseket. Ugyanakkor az intézkedési kultúraváltás részeként a rendőrség vezetése által támasztott követelménynek megfelelően, lehetőleg csak jól látható helyeken végzünk ilyen tevékenységet” – írta az ORFK sajtóosztálya a Vezess.hu kérdésére.

Forrás: ORFK

A rendőrség azt is közölte a portállal, hogy „a közúti forgalom ellenőrzésére szolgáló berendezés KRESZ hatálya alá nem eső, illetve közterületnek nem minősülő egyéb helyeken történő elhelyezésére a hatályos jogszabályi környezetben is lenne lehetőség, ugyanakkor rendszerint a rendőrség ilyen helyeken nem helyez el sebességmérő berendezést”.