Soha nem látott áron lehet elektromos VW-t és Nissant venni itthon

vw e-up
Vágólapra másolva!
Sorra reagálnak az importőrök az elektromos autók vásárlását ösztönző állami programra. A Volkswagen októbertől hatmillió forint alatt ad elektromos kisautót, a Nissan Leaf egymillióval drágább.
Vágólapra másolva!

Ha csak jelképes tízezer forinttal is, mégis hatmillió forint alá (5 990 000) vitte a Volkswagen az e-up! elektromos kisautó árát. Az ár október 27-től érvényes, és persze csak abban az esetben, ha a vásárló megkapja az államtól a maximális támogatást. Jelenleg 8,246 millió forintért rendelhető az autó a konfigurátor szerint.

Forrás: Volkswagen

A Volkswagen e-up! elektromos motorja 82 lóerő leadására képes, 130 km/h sebesség érhető el vele. A motort az autó padlólemezébe épített, 18,7 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor táplálja, amellyel az e-up! hatótávolsága egy töltéssel akár 160 kilométer is lehet.

Az importőr reményei szerint ezen az áron szélesebb réteg számára is elérhetővé válik az autó. Reagált a Nissan is, a japánok az állami másfél milliót 600 ezerrel toldják meg, így akár már 6,98 millió forintért is elérhető az e-up!-nál jóval méretesebb autó.