Megvan, hogy mikor jön az új magyar rendszám

műszaki vizsga EGYÉB TÁRGY ÉPÜLET HÉTKÖZNAPI munka közben nő rendszámtábla SZEMÉLY TÁRGY üzem
Győr, 2012. szeptember 13. Egy munkás elkészült rendszámtáblákat szed le a szortírozó kocsiról a Plaket Kft. győri üzemében, ahol a gépjárművek rendszámait gyártják, 2012. szeptember 13-án. Még az idén döntés születhet a területi (megye, járás) alapú rendszámokról, és amennyiben a bevezetés mellett dönt az illetékes tárca, a műszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Hamarosan kifutnak az N betűvel kezdődő rendszámok Magyarországon, a következő sorozat P betűvel kezdődik majd. Már azt is tudni, mikor adják ki az első darabokat.
Vágólapra másolva!

Az N betűvel kezdődő rendszámok kifutása után a P betűsek következnek majd Magyarországon, ennek okairól korábban itt írtunk.

A rendszámvadászok már szeptemberben arra tippeltek, hogy a P betűs rendszámok december közepén jelennek meg. Ennél valamivel hamarabb jönnek végül, de a hónap stimmelt.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

"December első felére tehető a P betűvel kezdődő sorozat érkezése" – mondta a Vezessnek Szabó Zsolt, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) főosztályvezetője. Pár héten belül kezdik az új táblák gyártását, amelyek november végén, december elején kerülnek az okmányirodákba.

A legfrissebb lefotózott rendszám jelenleg NXH-s. A legújabb rendszámok nemcsak újonnan eladott, hanem külföldről importált autókra is kerülnek, főleg utóbbiak pörgetik a kiadásokat.