Clive Owen ismét BMW-vel száguldozik

BMW Films: The Escape
Vágólapra másolva!
A 15 évvel ezelőtti The Hire című rövidfilmsorozat után a BMW ismét legyártatott egy akcióban gazdag rövidfilmet az angol színésszel és a vadonatúj 5-ös BMW-vel a főszerepben. A rendezést ezúttal Neill Blomkampra, a District 9 rendezőjére bízták, aki meg is hálálta a bizalmat.
Vágólapra másolva!
Forrás: BMW

2001-ben szokatlan módját választotta a BMW az autói reklámozásának: Clive Owennel a főszerepben elindított egy rövidfilmekből álló sorozatot, amelynek részeit egytől egyig híres hollywoodi rendezők készítették. John Frankenheimer, Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, Alejandro González Iñárritu, John Woo, Joe Carnahan, Tony Scott is vállalt egy-egy részt, a 9-10 perces alkotások közötti kapocs Owen volt, aki minden esetben a sofőr szerepét játszotta valamelyik sportos BMW-típus volánjánál.

Forrás: BMW

Bár akkoriban a YouTube még nem létezett, a rövidfilmeket így is több mint 100 millióan nézték meg a BMWFilms.com weboldalon. A legnépszerűbb a Madonna főszereplésével készített Guy Ritchie-epizód, a Star volt, amely arról volt nevezetes, hogy a híres énekesnő Owen vezetési stílusától bepisil benne az E39 M5 hátsó ülésén. Az első évad öt kisfilmjét David Fincher executive producerként jegyezte, 2002-ben bemutatott második évad executive produceri feladatait pedig Ridley Scott és Tony Scott vállalta el.

Az új, The Escape című rövidfilmben természetesen ismét Owen játssza a sofőrt, aki ezúttal Dakota Fanninget menti ki a fegyveres rosszfiúk karmai közül egy 2017-es modellévű BMW 540i-vel. A New Yorkban forgatott rövidfilmet az Oscar-díjra jelölt dél-afrikai rendező, Neill Blomkamp (District 9, Elysium, Chappie) rendezte.