50 ezres csapdába futhatnak bele az autósok Újpesten

2016.11.08. 12:31

Egy Facebookon terjedő bejegyzés szerint komoly büntetésre számíthat, aki az Istvántelki útról kanyarodik fel az újpesti felüljáróra.

Sokan kanyarodnak az Istvántelki útról a felüljáró felé, nem tudva, hogy ezzel komoly, 50 ezer forintos büntetést kockáztatnak. "Autósok, figyelem! A napokban vettem át a mellékelt levél fejlécében szereplő hatóságtól érkező, bírságoló értesítést" – áll a Facebookon megosztott bejegyzésben

"Azok az autósok, akik Újpesten az Istvántelki útról kanyarodnak az Árpád úti vasúti felüljáróra – ha nem akarnak fizetni –, ne tegyék! Így az ünnepek közeledtével fáj az ötvenezer forintos bírság kifizetése." 

Az útburkolati jelek sem jelzik a tilalmat

"Hosszú évek óta választom ezt az útvonalat (és ezzel nem vagyok egyedül), ha az Elem utcai vasúti átjáró fénysorompója pirosan villog. Eddig ezért senki nem szólt rám, nem figyelmeztetett, a jobbra kanyarodást engedő KRESZ-táblát figyelembe vettem (negyed órát figyeltem, tíz autósból nyolc így kanyarodott a felüljáróra)." 

"Felfrissítve a KRESZ szabályait, szembesültem azzal, hogy nem vettem figyelembe, hogy jobbra két út van. Egy főútvonal és egy mellékútvonal, a jobbra kanyarodás csak a mellékútvonalra szól. A felüljáróra a Stop Shopot megkerülve, a lámpás kereszteződésnél jobbra kanyarodva lehet eljutni. A bírság tehát jogos." 

Forrás: Facebook

A helyzet valóban félreérthető, mert az útburkolati jelek is kopottak a helyszínen, érdemes tehát mostantól nagyon odafigyelni.