Ennyire gyönyörű autót régen mutatott be utoljára a Ferrari

ferrari j50
Vágólapra másolva!
A Ferrari az utolsó pillanatig titokban tartotta, hogy új modell bemutatására készül. A J50 nagyon jól sikerült.
Vágólapra másolva!

Az újdonság nevében szereplő J betű Japánra, az 50-es szám pedig arra utal, hogy az ázsiai országban való jelenlétének ötvenedik évfordulóját ünnepli idén a Ferrari.

Forrás: Ferrari

A fél évszázad tiszteletére limitált kabriót épített a 488 Spider alapjaira a Ferrari, az autóból mindössze tíz példányt készítenek. A sportkocsi két maranellói részleg együttműködésének gyümölcse, a J50-en a Special Projects és a Ferrari Styling Center dolgozott.

Forrás: Ferrari

A cápaorral és a négy kerek hátsó lámpával igazán különleges sportkocsi született, a 70-es és 80-as éveket (is) próbáltak vele megidézni a dizájnerek. A J50 levehető targatetővel készült, az elemeket karbonszálas anyagból alakították ki. Nem kizárt, hogy a J50-nel a közönség reakcióját is teszteli a Ferrari, a jövőben egyes formai megoldások a legújabb modelleken is megjelenhetnek.

Forrás: Ferrari

Mivel az alapokat a 488 Spider adja, a 3,9 literes, V8-as duplaturbós motor is maradt az autóban, de a teljesítményéhez hozzácsaptak további 20 lóerőt, elérve a 690 lóerős teljesítményt. Gyorsulási és egyéb adatokat nem hoztak nyilvánosságra, azt sem, hogy mennyibe kerül majd a különlegesség.

Forrás: Ferrari