Tovább él a Mitsubishi Lancer, és jön az új Eclipse Cross

2017.02.16. 11:40

Egy frissített szedánnal és egy kompakt SUV-val jelentkezik a japán márka.

Mitsubishi Grand LancerForrás: Mitsubishi

A Mitsubishi két új modellt jelentett be nemrég. A Grand Lancer a nálunk is ismert Lancer alapos ráncfelvarrásából született meg, a kocsi orr-részét és farát is teljesen átrajzolták a formatervezők, de az ajtók és az arányok szinte változatlanul maradtak.

Forrás: Mitsubishi

A frontrész az újabb Mitsubishik X-formájú orrát másolja, a krómbetétes hűtőmaszk, lökhárító és az új fényszórók együtt látványosabbak a korábbi cápaorrnál. Hátulról sem könnyű felismerni a régi Lancert az autóban, mert a lökhárítót a karosszériába integrálták, és a hátsó lámpákat is lecserélték.

Forrás: Mitsubishi

Először az ázsiai piacokon kerül forgalomba a korszerűsített Lancer, amelyet már LED-es fényszórókkal, teljesen digitális műszeregységgel, és új, érintőképernyős fedélzeti infotainment rendszerrel is felszereltek. A motortérben állítólag maradnak a régi benzines szívómotorok, de takarékosabbak és tisztábbak, mint korábban.

Az Eclipse név jelentése napfogyatkozásForrás: Mitsubishi

A másik újdonság, az Eclipse Cross jóval hamarabb, már idén nyáron megjelenhet az európai piacon, ugyanis a világpremierje a márciusi Genfi Autószalonon lesz.

Forrás: Mitsubishi

Az ASX és az Outlander közé pozícionált kompakt szabadidő-autó a gyár szerint annyira dinamikus megjelenésű, hogy méltó arra, hogy az egykor szép sikereket elért, 1,4 millió példányban gyártott Eclipse sportautó nevét vegye fel. Csak a „Cross" utótag utal arra, hogy ez már egy magas építésű SUV, nem pedig egy lapos 2+2 üléses.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK