Kiderült egy fontos dolog az új magyar rendszámról

Vágólapra másolva!
Nem elég igényelni a kerékpártartókra szerelhető harmadik, szürke rendszámot, az autósoknak el kell menniük egy műszaki vizsgaállomásra is.
Vágólapra másolva!

Áprilistól nyílik lehetőségük a szürke rendszámtábla kirakására azoknak a gépjárműveknek, amelyekre biciklitartó van felszerelve – írta az InfoRádió. A harmadik rendszámot a megszokott helyen, vagyis a járási hivatalok kormányablakaiban lehet igényelni, de kiderült, hogy előtte vár még egy feladat az igénylőkre.

"A rendszám igénylését meg kell előznie egy szemlének.

Ez olyan, mint a műszaki vizsga, csak annál sokkal egyszerűbb. Azt állapítják meg, hogy az a kerékpárszállító eszköz alkalmas-e arra, hogy kiadják rá a harmadik szürke rendszámot" – mondta az InfoRádiónak Szalay László Imre, a Belügyminisztérium szakreferense.

A tulajdonosnak vagy az üzembentartónak be kell jelentkeznie egy műszaki vizsgaállomásra, és el kell vinnie az autót, rászerelt kerékpártartóval.

Az állomáson rövid szemrevételezéssel és fényképezéssel elvégzik a vizsgálatot, és erről kiadnak egy műszaki adatlapot.

A rendszám igényléséhez ezt is le kell adni.

A szemle 1770 forintba kerül. A szürke rendszám beszerzésének további költsége a rendszám díja, ez 5500 forint, és van egy 2300 forintos díj, ami a rendszám nyilvántartásba vételének a költségeit fedezi.

Összesen 9570 forintba kerül a harmadik rendszám,

amely addig érvényes, ameddig az autó eredeti rendszáma.