Nagy baj van a piacon, kezdhetnek félni az autógyártók

2017.05.15. 11:11

Az új autók vásárlói egyre kisebb arányban döntenek dízelmotoros modellek mellett a Duisburg-Essen Egyetem CAR autóipari kutató intézetének tanulmánya szerint.

Az intézet felmérése szerint az áprilisban vásárolt autóknak mindössze 23,8 százaléka volt dízel (Németországban), ami a legalacsonyabb arány a kis lökettérfogatú benzines autókat támogató 2009-es roncsprémium óta.

Ferdinand Dudenhöffer egyetemi professzor, a CAR intézet vezetője szerint elsősorban az Euro 6-os dízelmotorok valós közlekedési körülmények között a megengedettnél magasabb károsanyag-kibocsátását kimutató mérések riasztják el a vásárlókat a dízeles modellektől.

A bizonytalan jövő egyre nagyobb szerepet játszik a vásárlói döntésekben - mutatott rá, megjegyezve, hogy az Euro 6-os dízelek vásárlói zsákbamacskát vesznek" a számos városközpontban kilátásba helyezett behajtási tilalom miatt.

A professzor arra szólította fel az autógyártókat, hogy az eladások további csökkenésének megállítása érdekében "Euro 6 plus" tanúsítvánnyal garantálják a dízel járművek küszöbérték alatti károsanyag-kibocsátását valós közlekedési helyzetekben is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK