Kezdődik az igazi horror a budakalászi körforgalomnál

2017.05.15. 13:23

Hatalmas dugókra lehet számítani május 16-tól a budakalászi körforgalomnál, mert az átépítés miatt megszűnik az M0-sra vezető gyorsítósáv.

Nehéz időszak következik a 11-es úton és az M0-s budakalászi csomópontjának környéken közlekedő autósok életében. A Magyar Közút tájékoztatása szerint ugyanis kedden indul a körforgalom átépítésének következő üteme.

Az M0-s autóút Budapest felőli direkt felhajtó ágán a gyorsítósáv megszűnik, emiatt a főváros irányából a Megyeri híd felé tartóknak elsőbbséget kell adniuk a körforgalomból kihajtó autósoknak. Ez várhatóan jelentős torlódást fog okozni, a körgyűrű felé igyekvőknek a jelenleginél is nagyobb dugókra érdemes felkészülniük. A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy az életbe lépő új forgalmi rend miatt ne megszokásból közlekedjenek.

A körforgalomban gőzerővel zajlanak a munkálatok, több sávban is az aszfaltozást végzik. Ezt követően a 11-es főút Szentendre irányából behajtó ágán a középső (belső) sávot ismét lezárják, a körforgalomba a jelenleg elzárt területen keresztül lehet majd behajtani. A korlátozást forgalomtechnikai okokból a Magyar Közút a csomópont átadásáig, azaz várhatóan júniusig fenntartja.