Ezzel a kocsival vernék le a Teslát

fisker emotion
Vágólapra másolva!
Henrik Fisker nem adja fel, újabb alternatív hajtású autóval próbálja megingatni a Teslát. Az EMotion sokat változott az első grafikákhoz képest, pár perces töltést ígér.
Vágólapra másolva!

Henrik Fisker még tavaly mutatta meg az első számítógépes grafikákat új autójáról, a teljesen elektromos hajtású EMotionről, amelyet a Tesla Model S konkurensének szán. Egyelőre kérdés, hogy mekkora sikere lehet az autónak a korát megelőző, hatótáv-növelős, de bukott Karma után, bár próbálkozni végül is ér.

Forrás: Fisker

Az elektromos szedán most bemutatott változata sokat változott a grafikákhoz képest, számtalan részletmegoldáson módosítottak.

Az autó túlnyúlásai rövidek, orra agresszíven simul az útra.

Bizonyos értelemben még most is úgy fest, mint ha csak valamilyen tanulmány lenne, a futurisztikus látványra jócskán ráerősítenek a rejtett kilincsek.

Forrás: Fisker

A Fisker azonban elsősorban nem az autó formájával próbálna keresztbe tenni a Teslának, a hajtáslánc ígér jól hangzó újításokat. Például azt, hogy

az autó mindössze kilenc percnyi töltés után kap annyi energiát, amellyel 160 kilométert lehet megtenni.

Minden részletre kiterjedően még nem árulták el az EMotion képességeit, de forradalmi energiatárolást ígérnek, és a teljesen feltöltött, Nanotech akkumulátorokkal

6-700 kilométer lehet a hatótávolsága.

A Model S-hez hasonlóan elvileg az EMotion is képes teljes önvezetésre.

Forrás: Fisker

Az alumínium-kabron karosszériás, 260 km/h végsebességű EMotion előrendelési időszaka június 30-án indul, augusztus 17-re ígérnek egy nagy bemutatót. A kiszállítások ellenben csak 2019-ben indulnak el - azt csiripelik a verebek, hogy 130 ezer dollár (35 millió forint) körüli áron.