Reszkethetnek a gyorshajtók, újabb fix traffipax Budapesten

véda traffipax baleset
Debrecen, 2016. április 5. A Véda közúti intelligens traffipaxrendszer egyik egysége a 35-ös főúton Debrecen határában 2016. április 5-én. Ezen a napon reggel 8 órától üzemszerűen működnek az új kamerák, amelyek sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Lesz VÉDA kamerarendszer Óbudán, miután a hétvégén két autó ismét azért ütközött össze, mert versenyzett a Szentendrei úton.
Vágólapra másolva!

Bús Balázs óbudai polgármester a legutóbbi Szentendrei úti baleset után megkereste ismét a Belügyminisztériumot, hogy az országos VÉDA kamerarendszert építsék ki az útvonalon. Pozitív visszajelzést kapott, ezért bízik abban, hogy meg is valósul - írta az InfoRádió.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A veszélyeztetett időszakokban fokozott ellenőrzéseket is tartanak a Szentendrei és a Bécsi úton.

A telepítés időpontja most már elsősorban finanszírozási és közbeszerzési kérdés a polgármester szerint, aki hozzátette, az önkormányzat már korábban jelezte, hogy a költségek harmadát szükség esetén állja.

A kamerák elhelyezésére már el is készültek a tervek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, három javaslat született, ezek közül

a BRFK leginkább a Záhony utcai változatot támogatja,

és ez a polgármester szerint is jó megoldás lenne.