Eszelős show-val, világcsúccsal mutatkozott be az új Jaguar

rekord
Vágólapra másolva!
A Jaguar bemutatott egy új SUV-t, de a prezentációt háttérbe szorította a kocsival végrehajtott új Guinness-rekord-kísérlet.
Vágólapra másolva!

A Jaguar Londonban mutatta be az új E-Pace-t, a premier azonban egyúttal egy rekordkísérletet is tartalmazott. Nem is lehet nagyobb felhajtást csapni annál, mintha egy új autó egyből Guinness-rekordot dönt, márpedig az E-Pace-nek ez sikerült.

Az indiai kézben lévő Jaguar már a második SUV-t mutatja be, ezúttal kompakt méretben, részben a Range Rover Evoque riválisaként Forrás: Jaguar

270 fokban megpörgetett ugratást csináltak a szabadidő-autóval,

amely a kísérlet során 15,3 méterre repült. Ez új világcsúcs, a kormány mögött a profi kaszkadőr Terry Grant ült.

Jellegzetes, modern Jaguar-formaterv, az ígéretek szerint jó helykínálattal és 557 literes csomagtérrel Forrás: Jaguar

Az E-Pace egyébként a Jaguar új belépőmodellje az SUV-k között, arculatában nagyon hasonló a márka többi típusához, különösen az F-Type-ra emlékeztet.

Kiviteltől függően 10-12 colos képernyő kerül középre, az automataváltó ebben hagyományos előválasztó kart kap a kiemelkedő forgótárcsa helyett Forrás: Jaguar

Az igényes kidolgozású utastér mögött 577 literes csomagtartó rejtőzik,

a motorkínálat egyelőre kizárólag kétliteres, négyhengeres egységeket tartalmaz.

A két turbós benzines 249, illetve 300 lóerős (365 és 400 Nm), míg dízelből 150, 180 és 240 lóerős (380, 430 és 500 Nm) választható. Hatfokozatú manuális vagy kilencfokozatú automata váltóval rendelhető autó, az alapmodelleket kivéve 4x4-hajtással.