Rémisztő balesetet okozott az egyik magyar fix traffipax

2017.08.18. 11:09

Egyenként 5,7 tonnát nyomnak azok a fémhengerek, amelyek péntek reggel szabadultak el egy kamionról a 86-os főúton.

Körmend felől Győr irányába tartott egy lengyel rendszámú kamion péntek reggel, a 86-os főúton. Szombathelynél, a Rumi út kereszteződéséhez érve sárgára váltott a lámpa, a sofőr pedig hirtelen kiszúrta a - hivatalos kommunikáció szerint nemcsak sebességmérésre, hanem egyéb szabálysértések kiszűrésére is alkalmas - VÉDA-kaput a túloldalon. Mivel nem akart büntetést fizetni, beletaposott a fékbe - írta a 112press.hu.

Forrás: 112Press

A kamion ugyan megállt a lámpa előtt, de a rakományként szállított három darab, egyenként 5,7 tonnát nyomó fémhenger elszabadult.  Kettő kizuhant az útra, összetörve az aszfaltot is, míg az egyik a vezetőfülkének csapódott, előre billentve azt.

Forrás: 112Press

A lengyel kamionsofőr nem sokkal a baleset után rosszul érezte magát, a szívét szorította összegörnyedve az út szélén, ezért hozzá mentő érkezett, de nem kellett elszállítani. A 112press.hu megtudta tőle, hogy nagyon megijedt, mert azt hitte, a rendőrök letartóztatják. Már hazafelé tartott a feleségéhez és a gyermekeihez, és most nagyon nagy szükségük lett volna a fizetésére. 

Az elkeseredett férfi már sejti, hogy semmit nem kap, sőt neki kell majd fizetnie.  Úgy érzi, nagy szerencse, hogy a rakomány sem emberben, sem gépjárműben nem okozott kárt.