Kiderült, mi az új tuti receptje a sikeres KRESZ-vizsgának

2017.11.10. 11:14

Míg az oktatás többi területén még csak fel-felbukkan, addig a gépjárművezető-képzésben fokozatosan az élre tör az online képzés.

Az online KRESZ-oktatást Magyarországon meghonosító E-Educatio becslései szerint ma a vezetők közel fele távoktatásban sajátítja el a KRESZ-ismereteket, miközben a tanteremben tanulóknak is közel 40 százaléka használja az online tananyagokat.

A járművezetők képzése 2012 óta végezhető online tananyagokkal, és ma már a mintegy ezer hazai autósiskola több mint 80 százaléka használ ilyet az oktatás során. Az online KRESZ-tananyagokat használók száma évről évre dinamikusan nő, 2017-ben már meghaladja a 110 ezret.

Forrás: NKH

A közlekedési hatóságtól származó adatok alapján a 2017 első nyolc hónapjában regisztrált B kategóriás vizsgaeredmények azt mutatják, hogy az e-learning képzési formában tanulók első elméleti vizsgájának 72 százalékos sikeressége 17 százalékkal meghaladta a tantermi tanulók átlagát.

Az online KRESZ-tanulást választók az első gyakorlati vizsga letételekor is jobban teljesítettek a tantermi átlagnál: 59 százalék sikeres vizsgázó az 55 százalékkal szemben.