Féláron hirdet használt autókat az állam, Ön is vehet belőlük

2017.11.21. 12:17

Egyre több lefoglalt autót ver dobra a NAV. A leharcolt Ladától a tízenmilliós Porschéig van minden, a személyautókat becsült piaci értékük feléért hirdetik meg.

Évről évre egyre több lefoglalt autót értékesít az adóhatóság. 2015-ben 810 járművet, 2016-ban 944 járművet, míg 2017-ben már 978 járművet adtak el elektronikus árverésen – közölte a Vezessel a NAV. Mindebből évente 470 és 500 millió forint közötti bevétel származott, azaz a járművek átlagára félmillió forint körül mozgott.

Az elmúlt három évben a legdrágábban elkelt személyautó egy hatéves 911-es Porsche Carera 4S volt, amelyet 15 millió forintra értékelt a hatóság megbízottja, végül 11,3 millióért adták el. A sportkocsi állapotáról nem tudni semmit, mégis úgy tűnk, nagyon jól járt vele valaki: ma a hatéves 911-esek ára jellemzően 18-20 millió forint körül mozog.

Az adóügybe keveredett polgároktól és cégektől lefoglalt, majd elektronikus árverésre bocsátott járműveket felértékelteti az adóhatóság, majd ezt a "becsértéket" megfelezve, egy "minimál ajánlatról" lehet kezdeni rájuk a licitet.

Jelenleg 10 ezer forinttól 1,75 millióig tart a zömében személyautókból álló kínálat, amely rendkívül vegyes, sok a szakadt, lepusztult négykerekű, de akadnak megfontolásra érdemes darabok is. Az érdeklődőknek első lépésként a Magyarorszag.hu Ügyfélkapujában kell regisztrálniuk, majd ezzel az azonosítóval lehet a rövidre szabott idő alatt ajánlatot tenni.