Ha ez így megy tovább, nagyon nagy baj lesz az M1-esen

2018.01.09. 11:05

Drasztikusan nőtt az M1-es forgalma, Győr környékén például tíz év alatt napi 14 ezerről 46 ezerre. Emiatt is sok a probléma a sztrádán, amely gyakorlatilag megtelt.

A Mosonvármegye.net ír arról, hogy statisztikai adatok szerint míg 1996-ban naponta átlagosan mindössze hatezer jármű haladt el az autópályán Hegyeshalomnál, addig 2010-ben ez a szám 22 ezer volt, az elmúlt évben pedig már 33 ezer járművet számláltak egy napon.

A helyzet még rosszabb Győr környékén, ahol a tíz évvel ezelőtti 14 ezerről 2016-ra 46 ezerre nőtt a napi forgalom.

A megnövekedett forgalom okozta problémákkal nap mint nap szembesül a rendőrség is. Amint azt a Mosonvármegye.net Halász Sándor rendőr őrnagytól, az autópálya alosztály vezetőjétől megtudta: az utóbbi években átlagosan naponta történik baleset a hozzájuk tartozó hetvenkét kilométeres sztrádaszakaszon, ami a hegyeshalmi átkelőtől a megyehatárig tart.

Az alosztályvezető tapasztalatai szerint, míg a főutakon, mellékutakon a téli időjárás beköszöntével az autósok óvatosabban közlekednek és kevesebb a baleset, addig a sztrádán éppen ebben az időszakban nő az ütközések száma.

Az M1-es hatsávossá bővítését jelenleg is tervezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK