Megdöbbentő dolgot tett egy elégedetlen magyar használtautó-vevő

2018.01.11. 13:13

Sajátos elszámolási vita bontakozott ki Pilisszentkereszten egy használt autó eladása kapcsán.

Az egyik ház kapuját egy lezárt autó torlaszolja el úgy, hogy se ki, se be nem lehet tőle menni, ablakán pedig felirat: Tolvaj, csaló, szart adtál el nekem. Add vissza a pénzemet!" - írta a Blikk.

"Pár hete adtam el a 19 éves Volvómat. Öt éven át használtam, de nekem már nem érte meg fenntartani.

Forrás: Blikk

A kora és az állapota miatt engedtem is az árából, amikor a vevő alkudni kezdett. Pár nap múltán a fiatalember jelentkezett nálam, hogy vásároljam vissza az autót, mert nem elégedett a minőségével. Én felajánlottam neki egy újabb összeget, kvázi további engedményt, ám nem kért belőle. Azt mondta, majd az ügyvédje jelentkezni fog nálam" – elevenítette fel a történteket az autó egykori tulajdonosa.

Forrás: Blikk

Az eladó az ügyvéddel azóta sem beszélt, ám néhány nap múlva, egy reggel arra ébredt, hogy a régi autóm ott áll a kocsikijáró előtt. Le van zárva, nem lehet mozdítani, a tulaj így azóta sem tudja használni a jelenlegi autóját.

Patthelyzetbe kerültem, mert semmit nem tehetek: a kocsi közterületen áll, és már nem az enyém, tehát ha megmozdítom, akkor a másik magántulajdonát sértem."

A KRESZ szerint ugyanakkor tilos megállni olyan helyen, ahol a jármű az út menti ingatlanra való behajtást akadályozza, így ez alapján valószínűleg lehetne rendőri intézkedést kérni.