Soha nem látott felmérés derített ki fura titkokat a hazai autósokról

2018.01.11. 15:24

Egy online felmérésen a magyar autósok 27 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az autójának van beceneve.

A Használtautó.hu felmérése szerint egyes becenevek különösen elterjedtek hazánkban: a Toyoták Totya néven, a Citroënek pedig sokszor Citromként futnak, a Mercedesek Mercik, a BMW-k Bömbik, a Fordok Fókák, az Opelek Opik, de népszerűségben mindent visz a S(z)uzi becenév, mely természetesen a Suzukikat illeti.

Számtalan Villám és Nyíl, mindenféle színben, de sok Öreglány is szeli az utakat, közülük a legöregebb '83-as, de egy tavalyi, egyéves kocsi is ezzel a becenévvel fut. A klasszikusok listáját zárják a színhez kapcsolódó nevek; népszerű a Piroska, Zöldség, Sárga, Kékség, Szürke elnevezés, de olyan is van, aki eggyel tovább gondolva a Barnadett nevet választotta vélhetően barna Opeljének.

Forrás: Használtautó.hu

Vannak, akik a szóviccekre esküsznek, így kerülhet a magyar utakra egy ©kodálatos nevű ©koda, vagy Carlos, a latin Rover. Egy kreatív tulajdonosnak a Szuzi nem felelt meg a Swiftjére, és az énekesnő után Taylor Swift-nek nevezte el járművét.

A csillagok nem csak a mozivásznon háborúznak, a Star Wars népszerűsége az aszfalton is töretlen. A Millenium Falcon, az Ezeréves Sólyom és a Csillagromboló is népszerű becenevek, de vannak akik Padawannak vagy egyszerűen Vader nagyúrnak nevezik gépjárművüket. Ha valaki nem rajongó, de szerette volna kifejezni, hogy az erő a kocsijával van, az olyan nevet választott, mint a Mennydörgő, a Csapásmérő, a Sivatagi Vihar, a Vadállat vagy a Fenevad.

Cuki, Nyuszó, Cukorborsó, Hercegnő, Szépség, Gyöngy, Picúr, Szerelmem, Drágaság, Bébi, Cica, Csajszi... Sokan a párjukat sem illetik olyan kedves becenévvel, mint a kocsijukat. Még Puhaság Urasággal is találkozhatunk az utakon. Azonban meglehetősen sokan adnak nem túl kedves, vagy kifejezetten goromba nevet, Szörnyeteg, Csatahajó, Szégyen Gyalázat, Romhalmaz, Pénznyelő, Rettenetes, Roncs, de Butamobil is akad, egy Maruti 800-as pedig Tejesdoboz néven fut.

Teljesen egyedi nevekkel is találkozhatunk az utakon, melyeknek nincsen párjuk: Disznószállító egy egyéves Mitsubishi, Pontius Pilatus egy hétéves Opel, Kádár elvtárs pedig meglepő módon nem egy W126-os Mercedes, hanem egy 2006-os Toyota, de ©kodri Jóska, Dengelendi Boldizsár és Vitara Vilmos is színesítik a becenevek listáját.