Jön a rendszámforradalom, teljesen megújulnak a táblák

2018.01.19. 11:01

A parkoló autó például reklámüzeneteket jeleníthet meg, de alapvetően a könnyű újraregisztráció a digitális rendszámtábla előnye.

Kaliforniában nemrég módosították a vonatkozó jogszabályokat, úgyhogy arrafelé már digitális rendszámtáblákat, azaz e-papíros kijelzőket is lehet használni az autókon a fémtáblákon kívül - írta az Automotor.hu.

A Reviver Auto nevű cég már be is mutatta az RPlate nevű termékét, amelynél azt tartják a legnagyobb előnynek, hogy a regisztráció megújításakor nem kell sorba állni a hivatalban, majd a matricát ráragasztani a rendszámtáblára, hanem egyszerűen, digitálisan intézhető mindez.

Persze ez csak egy kényelmi funkció, ezen kívül szabadon változtathatja a tulajdonos rendszámtáblájának feliratát, például kedvenc sportcsapatának szurkolhat, vagy hazafiasságáról biztosíthatja a mögötte haladót. Új funkció, hogy megállás után akár marketingüzenet megjelenítésére is alkalmas a digitális rendszámtábla – persze csak az illetékes hatóság jóváhagyásával ellátott képeket-feliratokat jelenítheti meg a kijelző.