Mostantól úgy bérelhet autót Budapesten, mint biciklit

mol limo
Vágólapra másolva!
Közösségi autómegosztó szolgáltatást indított Budapesten a Mol, a flottában vegyesen találhatók hagyományos és elektromos járművek.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatási terület 60 négyzetkilométeres lesz, amelybe

a belső kerületek mellett frekventált külső kerületek - így Óbuda, Angyalföld, Zugló és Újbuda - jelentős része is beletartozik

- írta a Napi.hu.

A csütörtökön elindult Mol Limo szolgáltatás keretében

100 elektromos, valamint 200 benzinüzemű Volkswagen up!-ból álló flottát helyez üzembe a társaság.

A Mol célja, hogy évente 100 darab gépjárművel bővítse a flottát - fokozatosan emelve az elektromos autók arányát -, és 2020-ra Budapest közigazgatási határáig kiterjessze a szolgáltatás működési területét - beleértve a Liszt Ferenc Repülőteret is.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A szolgáltatás webes, vagy mobilalkalmazással történő regisztráció után - 5900 forintos egyszeri díj megfizetését követően -

percenként 66 forintért vehető majd igénybe a rendszeres felhasználók számára, 990 forintos havi díj mellett.

Alkalmi felhasználók esetében nem lesz havi díj, viszont ők percenként 77 forintért autózhatnak majd. Emellett percenként 15 forintos várakozási díjat is felszámítanak, például, ha valaki megáll bevásárolni és nem akarja, hogy elvigyék az igénybe vett autót.

A 2018. február 25-ig tartó bevezető időszakban azonban a felhasználók percenként 33 forintért használhatják a járműveket, miközben a regisztrációs díjat és a havi díjat a Mol elengedi.

Az autók üzemanyaggal való feltöltését, karbantartását, tisztítását a Mol végzi majd és a casco, valamint a kgfb-díjakat is állja. További szolgáltatás lesz a 0-24 órás ügyfélszolgálat, valamint a helyszínelő szervizszolgáltatás. Jelenleg már 35 munkatárs dolgozik a Mol Limónál.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A parkolásért - a szolgáltatásban egyébként ketyegő várakozási díjon felül - nem kell külön fizetni,

ez a benzines autókra is vonatkozik.

Az elektromos járműveket a Mol állomásain gyorsan és kényelmesen fel lehet majd tölteni. A vállalat az egész régióban fejleszti a hálózatot, három éven belül a Fekete-tengerig és az Adriáig 252 új töltőállomással biztosítja az átjárhatóságot az elektromos járművek számára.