Jön egy telitalálatnak tűnő, kedvező árú új Skoda, tarolhat a piacon

2018.02.01. 11:05

A Skoda szabadidő-autósítaná a Fabiát, a Vision X tanulmány a Genfi Autószalonon mutatkozik be.

A 2017-es hazai autópiaci adatok összesítése rámutatott, hogy új kedvenc kategóriájuk van a magyaroknak: az SUV-k. 2016-ban még csak megszorítani sikerült a kompaktokat, tavaly viszont megtörtént a helycsere, egyébként összhangban a nemzetközi trendekkel.

Forrás: Skoda

Az SUV-lázat látva mindenki szabadidő-autósít mindent, amit lehet, a Skoda sem hagyja ki a ziccert a Fabiával. Annál is inkább, mert a felfújt kisautók kedvező áruk miatt különösen népszerűek, sokak számára jó kompromisszumos megoldást jelentenek.

A Fabia SUV-jellegű kiadása egyelőre csak tanulmány, Vision X néven mutatják be a Genfi Autószalonon. A cseh márka kínálatában a Karoq alá kerül majd, a végleges neve még nem ismert. Árulkodó lehet azonban, hogy a Skoda levédette a Polar elnevezést.

Forrás: Skoda

A Skoda nagy sikereket ért el első SUV-jával, a Kodiaqkal, kilenc hónap alatt sikerült százezer darabot eladni belőle. A Karoqból szintén több ezer darab kelt már el, pedig csak novemberben indult az értékesítés.

A Vision X körülbelül 4,2 méter hosszú, tengelytávja 2,5 méter, valamivel nagyobb lesz a testvérmodell Seat Aronánál. Belső helykínálata a kifutott Yetiét idézi majd, a három- és négyhengeres motorok a konszern jól ismert kínálatából érkeznek.

Forrás: Skoda

Valószínű, hogy a Golfban bemutatott, 48 voltos hibrid rendszert is megkapja a szériamodell, így legalább a hátsó tengely elektromos hajtású lesz - felárért. Az újdonság értékesítése 2019-ben kezdődhet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK