Aljas autós átverés terjed itthon, legyen már esze, és ne dőljön be!

2018.03.02. 09:53

Messziről bűzlő Facebook-oldal megosztásai árasztották el a magyar felhasználók falait.

A csütörtökön létrejött, lopott képekkel és posztokkal, valamint borzasztó helyesírással operáló Tesla Hungary oldal azt ígéri, hogy az oldal kedvelői és az első poszt megosztói között kisorsol egy Tesla Model S-t.

Tegyük tisztába rögtön: minden ilyen oldal aljas átverés, az emberek hiszékenységére játszva próbál minél több kedvelőt szerezni. Nem tudjuk finomabban mondani, csak ennyire kegyetlenül: aki ilyesminek bedől, az ennyi erővel a Mikulásban is hihetne.

Forrás: Facebook

Az ilyen oldalaknak egyetlen céljuk van: a kamu nyeremény ígéretével összegereblyézett, több tízezres csoportot pár napon belül jó pénzért eladják valami hirdetőnek.

Az eredetileg Teslát kedvelők erről természetesen nem értesülnek, legfeljebb zavartan vakarják majd a fejüket, amikor észreveszik, hogy ők valamikor lájkolták a "Tiritarka Körömcipők" oldalt. Esetleg az oldal - már más néven - elkezd mindenféle cikkeket megosztani, így terelve (kamu)forgalmat egy frissen létrehozott weboldalra, ami után a csalók szépen elteszik az oldalletöltések után keletkező reklámbevételeket.

Ne segítsen a csalóknak, soha ne osszon meg ilyen átveréseket!