Fontos szakasszal bővül a magyar gyorsforgalmi úthálózat

Vágólapra másolva!
Megkezdődött az M4 gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti, 17,6 kilométeres szakaszának és a kapcsolódó létesítmények építése.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint

2019 negyedik negyedévében befejeződő beruházás 26,311 milliárd forint hazai forrásból,

a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

A beruházásnak köszönhetően biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés Cegléd és Abony között, a tervezési sebesség 110 km/h.

A 4-es számú főút érintett szakaszán található települések jobban elérhetőek lesznek, és megvalósul a főút melletti települések tehermentesítése.

A 17,6 kilométeres szakasz építése során kétszer kétsávos gyorsforgalmi utat alakítanak ki 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, 26,6 méter koronaszélesség biztosítja az autópályává történő fejlesztés lehetőségét.

A meglévő kétszer kétsávos nyomvonalat átépítik 6,1 kilométeren, a meglévő kétszer egysávos szakaszt pedig bővítik kétszer kétsávossá 11,5 kilométeren.

Kettő különszintű csomópont és négy új aluljáró épül, valamint felújítanak három aluljárót és egy felüljárót. Kialakítanak egy kétoldali, egyszerű pihenőt a Tápiószele-Abony összekötő út térségében, zajárnyékoló falak létesülnek 1708 méteren, és üzemi hírközlési központot telepítenek.

A beruházás során 6,57 kilométer önkormányzati földút épül, megújul 3 kilométer kétszer egysávos burkolt önkormányzati út, valamint 1,2 kilométer kétszer egysávos út és 1,1 kilométer szintén kétszer egysávos mellékút.

Az építkezés során 1 millió 300 ezer köbméter földet kell megmozgatni, a föld deponálása már megkezdődött, a hó olvadását követően elindulhat a tényleges kivitelezés is.