Elkezdődött a Dunakeszit elkerülő út építése

Vágólapra másolva!
Az új út az M2-es gyorsforgalmi utat és a 2-es főutat köti majd össze, így az autósoknak nem kell behajtaniuk Dunakeszire.
Vágólapra másolva!

A alapkő-letételi ünnepségen Dunakeszin Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, az út megépülésével 100 ezer ember lélegzik fel, mivel tehermentesíti Dunakeszit, amelyen eddig át kellett autózniuk a Gödieknek és a Dunakeszieknek is, ha Budapest felé indultak el. A beruházás

3,2 milliárd forintból

valósul meg - fűzte hozzá.

Az államtitkár közölte, az utóbbi években 600 kilométernyi útszakasz épült meg, amelyből hozzávetőlegesen 380 kilométer volt gyorsforgalmi, a beruházások 1200 milliárd forintba kerültek.

Tuzson Bence elmondta, hogy a kormány tervei szerint 2500 milliárd forintból hozzávetőlegesen

1000 kilométernyi gyorsforgalmi útszakasz fog megépülni

Magyarországon, és ezzel Magyarországnak közel annyi gyorsforgalmi útja lesz, mint Ausztriának.

Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa elmondta, hogy az elmúlt időszakban belterületi utak felújítására 53 Pest megyei település nyert megközelítőleg 4 milliárd forintot, átadták az M7-es autópálya érdi csomópontját, valamint az M7-es és az M0-s törökbálinti csomópontját. Elkezdődött az

M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának

megépítése és várhatóan 2022-re elkészül az M0-s hiányzó része is - fűzte hozzá a fejlesztési biztos.

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere elmondta, hogy az összekötő út kis változás lesz Magyarország közúti térképén, de nagy jelentőségű Dunakeszi közlekedésében és sokat javít az itt élők életminőségén.

Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy egy 2,5 kilométer hosszú, kétszer egysávos út épül, külön szintű átvezetéssel a vasút felett.