Skodát nyerhet, ha családos, és kívülről fújja a KRESZ-t

Vágólapra másolva!
Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága hetedik alkalommal indította útnak a Közlekedik a család vetélkedőt.
Vágólapra másolva!
Forrás: Police.hu

Évről évre népszerűbb a vetélkedő, tavaly már közel ezer család részvételével indult meg a küzdelem. Idén a korábbi évekhez viszonyítva a részvétel feltételei nem változtak, a főnyeremény idén is egy Skoda Rapid. A vetélkedőn minimum háromtagú család indulhat, melyben egy 6–17 közötti gyereknek kell szerepelnie. A felnőttek közül legalább az egyiknek rendelkeznie kell B kategóriás vezetői engedéllyel. A jelentkezőknek regisztrálniuk szükséges a vetélkedő www.kozlekedikacsalad.hu oldalán, és ezt követően kezdődnek meg a területi fordulók.

A megyei fordulók legjobb 20 csapata jut tovább. A selejtezők április 14-én kezdődnek, a tervek szerint az országos döntőnek Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye ad otthont június 23–24-én. A vetélkedő elméleti feladatait teljesítve a támogatók jóvoltából minden család egy Skodával külön-külön indul útnak. Az egyes állomáshelyeken kerékpárral és személyautóval ügyességi és szabályossági feladatokkal kell megbirkózniuk.

A vállalkozó kedvűek a honlap online játékán is részt vehetnek, ahol egyéb értékes ajándékokat lehet nyerni. A klasszikus versenyen túl az oktatási intézményeken keresztül is szereplésre ösztönözik a versenyzőket. Országosan az első három legtöbb gyermeket szerepeltető iskola a kampány végeztével több mint egymillió forint értékben kap tanszereket, sportszereket.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke megerősítette az összefogás létjogosultságát, hiszen a közlekedők közös érdeke, hogy aki reggel elindul, este épségben térjen haza. A családok közös küzdelme, a szülők szabálykövető magatartása jó példát állít a gyermekek elé, ezért az elnök minél több családot buzdított a részvételre.