Félrevezették az autósokat, mégsem kell új papír a forgalmi mellé

műszaki vizsga
Tatabánya, 2016. január 12. Sorszámcsíkot ragasztanak egy forgalmi engedélybe a műszaki vizsga végén egy tatabányai vizsgahelyen 2016. január 12-én. Idén januártól változott a műszaki vizsga rendje, kötelező lett az előminősítő vizsga. Azok a gépkocsik, amelyek ezen nem felelnek meg, nem is kerülhetnek a vizsgabiztosok elé. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A rendőrség közleménye is megerősítette, hogy nem kell minden autósnak egy újabb papírt is átadnia a rendőröknek igazoltatás során.
Vágólapra másolva!

Az Origo cikkéből már korábban kiderült, hogy a műszaki vizsgálati bizonyítványra

csak azoknak van szükségük, akik külföldről importálnak autót.

A rendőrség közleményt adott ki az ügyben, hogy mindenkinek világos legyen.

„Az egyes közlekedési tárgyú miniszteri rendeletek jogharmonizációs célú módosításáról szóló 2/2018. (II. 5.) NFM rendelet több ponton módosította a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeletet” - áll a rendőrség oldalán megjelent közleményben.

mivel a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatására vonatkozó jogszabályi kötelezettség kizárólag járműhonosítási eljárásra értendő.”

így a rendőrség az ellenőrzések végrehajtása során 2018. május 20-át követően sem fogja a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatását kérni.”

„Amennyiben az intézkedő rendőrnek a forgalmi engedélyben vagy a vezetői engedélyben foglaltakon túlmenően további adatra van szüksége, úgy azt a rendelkezésre álló nyilvántartásokból fogja megállapítani.”