Így lopják el másodpercek alatt az ellophatatlannak hitt autót

lopás
Vágólapra másolva!
Pillanatok alatt loptak el egy új Mercedes C osztályt egy brit tulajdonostól, az akcióról felvételt is készített a biztonsági kamera.
Vágólapra másolva!

A tolvajok a kulcsnélküli indítórendszerek legnagyobb sérülékenységét használták ki, de segítségükre volt a kényelmes tulajdonos is. A Mercedes gazdája közvetlenül a ház előtt parkolt le, a slusszkulcsot pedig minden bizonnyal az előszobában akasztotta fel.

Itt jön képbe a kulcsnélküli rendszerek sérülékenysége: az ilyen kulcsok folyamatosan sugározzák a jeleket, amelyeket a megfelelő eszközzel el lehet csípni. Pontosan egy ilyen, jeltovábbítóval kiegészített eszközt használt az egyik tolvaj, a falak "letapogatása" után már nyílt is a kocsi.

Noha az autóhoz egy applikációt is fejlesztett a Mercedes, amely elvileg jelzi az autó helyzetét, ezt gond nélkül hatástalanították a tolvajok, a program szerint a kocsi még mindig a ház előtt parkol. A rendőrség mindenkinek azt tanácsolja, hogy az autótól a lehető legmesszebb tárolja a slusszkulcsot, illetve hülyeségnek tűnhet, de működik: a kulcsos szekrényt érdemes belülről alufóliával burkolni, a filléres megoldás hatékonyan árnyékolja a jeleket.