Itt az új böhöm Audi, ami elől mindenki remegve fog lehúzódni

2018.06.05. 13:45

Elkészült eddigi legtekintélyesebb megjelenésű szabadidő-autójával az Audi. A Q8 ősztől kapható.

A Q8 tulajdonképpen nem más, mint a Q7 sportosabb változata, de a karosszériát több ponton is jelentősen áttervezték. Teljesen megújult például a single frame hűtőrács, és nem feltétlenül előnyére változott: a visszapillantóból kifejezetten ijesztő lehet tőle az autó.

Forrás: Audi

A Q8 bizonyos értelemben nem is SUV, hanem crossover, de oldalnézetből nem annyira kupés a tetővonala, mint például a BMW X6-osé. A kupés jelleget azért próbálták erősíteni a keret nélküli oldalablakokkal.

Forrás: Audi

Talán hátulnézetből a legkevésbé izgalmas az újdonság, a sportos jelleg azonban itt is megmaradt. A LED-es hátsó lámpákat vékony fénycsík köti össze.

Forrás: Audi

A belső tér az új A6 és A8 nyomdokaiban jár, vagyis kifejezetten luxusjellegű, tele van csúcstechnológiás megoldásokkal. A jól felszerelt modellekben összesen három színes kijelzőt rejt a műszerfal és a középkonzol. Még a hátul utazók is érintőképernyővel szabályozhatják a klímát.

Forrás: Audi

A Q8 hatalmas, 605 literes csomagtartót rejt, a hátsó üléstámlák ledöntésével 1755 literesre bővíthető a tér. Félhibrid technológiával kiegészített benzines és dízelmotorok biztosítják majd a hajtást, kezdetben egy háromliteres, V6-os benzines (340 LE) és két háromliteres dízel (231 és 286 LE) lesz kapható.

Forrás: Audi

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK