Életveszély a ferihegyi gyorsforgalmin, retteghetnek az autósok

2018.06.20. 11:10

Emberéletekkel játszik, aki a Ferihegyi úti gyorsforgalmin festékpatronos puskával és gumilövedékkel lövöldöz az autósokra.

Ferencz Dánielnek szerencséje volt: "csak" furgonja oldalát terítette be a vérvörös festék. Ám volt olyan kocsi, aminek a szélvédőjét borította be az anyag. A rendőrség egyelőre nem találja a támadókat, akik a reptérre vezető úton és környékén akcióznak - írta a Blikk.

Forrás: Facebook

A veszélyre a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület is figyelmeztetett: Az elmúlt két hétben a gyorsforgalmi úton, a Sárkány center előtti hídról paintballal és gumilövedékkel lövik az autókat. Ha bármilyen információval rendelkeznek, értesítsék a rendőrséget!"

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elemezte a térfigyelő kamerák felvételeit, de az "nem adott értékelhető eredményt." Ahogy írták, összesen öt, a környéken történt hasonló támadás ügyében nyomoznak.

A paintballpuskák gázzal vagy sűrített levegővel működnek, 200-300 bar nyomással. Így lövik ki a festékgolyókat, zselatinkapszulákat, amelyek – eltalálva az ellenfelet – szétrobbannak. A lövedék maximális engedélyezett torkolati sebessége 90 m/s.