Óriási meglepetés az autóiparban, ezek most a legjobb minőségű kocsik

autó autópiac BMW
New cars of German car maker BMW are parked ready for shipping at the car terminal of the port of Bremerhaven, northwestern Germany, on October 2, 2015. New car registrations in Germany, a key measure of demand in one of the most important sectors of Europe's top economy, rose in September, data showed, amid fears the Volkswagen pollution-cheating scandal could weigh on sales in the sector. AFP PHOTO / DPA / INGO WAGNER +++ GERMANY OUT +++
Vágólapra másolva!
A J.D. Power kezdeti minőség felmérésében három koreai márka került az első helyre.
Vágólapra másolva!

A kezdeti minőség felmérésben azt vizsgálják, hogy száz autóra vetítve mennyi meghibásodás történik a vásárlást követő első három hónapban. A táblázatban szereplő 68-as érték tehát azt jelenti, hogy egy autóra 0,68 hiba jut.

Forrás: J.D. Power

Ez a Hyundai-Kia prémiummárkájának, a Genesisnek az adata, de nem sokkal maradtak le a főmárkák sem. A Kia 72-es pontszámmal szerezte meg a második, a Hyundai 74-gyel a harmadik helyet.

A koreaiak mögött a Porsche futott be a negyedik helyre, de a Ford sem lehet elégedetlen az ötödik pozícióval. Az iparág átlaga 93 pont, azaz új autónként 0,93 hiba 90 nap alatt, a helyzet négy százalékkal javult tavalyhoz képest.