Visszacsinálják a Skoda Octavián, amit meg sem kellett volna tenni

2018.07.06. 11:01

Már tesztelik a Skoda Octavia negyedik generációját. Van egy jó hírünk azoknak, akiknek nagyon nem tetszik a jelenlegi "négyszemű" orr-rész.

Egy emberként hördült fel az autós világ, amikor a Skoda bemutatta az Octavia harmadik generációjának frissített változatát. A szokásos, konzervatív megoldások erőltetése helyett a csehek merészet léptek, és "négyszeműsítették" az autó elejét.

Ilyen most az OctaviaForrás: Origo

Noha az értékesítési adatokon ez nem feltétlenül látszik (az Octavia különösen a flottás szegmensben erős), a lépés miatt bőven kapott kritikákat a Skoda. Úgy tűnik, nem is erőltetik tovább ezt az irányt, a várhatóan már jövőre bemutatkozó, a szalonokban pedig 2020 elején megjelenő negyedik generáció újra hagyományosabb lámpákat kap.

Ha nagyon ragaszkodnak a négyszeműséghez, így lehetne olyan és hagyományos is egyszerreForrás: L'Automobile

Az első tesztpéldányok - gondosan álcázva - már futnak az utakon, a padlólemez az MQB platform továbbfejlesztett változata lesz. Ugyanerre az alapra épül majd a nyolcas VW Golf is.

Az Octaviából egyelőre nem tűnik el a dízel, a jelenlegi 1,6-os egység helyére egy új másfél literes lép. 48 voltos félhibrid rendszerrel is kapható lesz a népszerű kompakt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK