Vigyázat, duplán bírságolják a szabálytalanul parkoló pesti autósokat

Vágólapra másolva!
Budapest több kerületében nemcsak parkolási bírság, hanem kerékbilincs is jár azoknak az autósoknak, akik nem váltanak parkolójegyet.
Vágólapra másolva!

Az V., a VII., a VIII., a IX., a XI. és a XIII. kerületben is élnek az önkormányzatok a lehetőséggel, hogy a parkolási díj elmulasztása esetén kerékbilincset is felszereljenek az autókra

- írta az Infostart.hu. Így a pótdíjjal és a kerékbilincs leszedésének árával együtt csaknem 20 ezer forintba kerül a szabálysértés.

A parkolójegy megváltásának elmulasztása pótdíj fizetésével jár. Ez 15 napon belül személyautóknak 6380 forintba kerül. Csakhogy kerékbilincs is kerülhet az autóra, ha nem váltanak a sofőrök parkolójegyet:

11 500 forintba kerül a bilincs eltávolítása. Ha 48 órán belül nem jelentkezik a tulajdonos, elszállítják az autót, ez további 17 ezer forint,

plusz a tárolás költsége.

Az autósok 2300 forintos regisztrációs díj megfizetésével elkerülhetik a bilincselést.

Az okmányirodákban megadhatjuk elérhetőségünket, ebben az esetben a kerékbilincs előtt kötelesek értesíteni és negyed órát várni, mielőtt ráteszik. Ilyenkor a szabálysértési bírságot ki kell fizetni, de legalább a kerékbilincselést meg lehet úszni.