Ilyenek lesznek az új magyar rendszámok, fotókat is mutatunk

2018.08.01. 13:11

Megjelentek a hazai utakon az első R betűvel kezdődő rendszámok.

Közeledik a P betűvel kezdődő rendszámok kifutása Magyarországon, a következő sorozat a Q kihagyása miatt R betűvel kezdődik majd. Korábban az O is kimaradt, az N után egyből a P következett, a magyarázat pedig ugyanaz: az O és Q karaktereket könnyen összetéveszthetik a nullával a rendszámfelismerő szoftverek, főleg, ha tömegesen vannak jelen az utakon.

Forrás: forum.index.hu

Magyarországon sok-sok éve nem is végződnek a sorozatban kiadott rendszámok O-ra, Q-ra és I-re, utóbbit az 1-essel lehetne könnyen összetéveszteni.

A Miniszterelnökség korábban azt nyilatkozta, hogy júliusban megkapják az autósok az első R betűs rendszámokat. És így is történt.

A rendszámvadászok már láttak az utakon néhány olyan R betűs rendszámot, amelyek jó eséllyel valóban sorozatrendszámok, a RAF és RAU kombinációk sem tűnnek olyannak, amelyekért valaki fizetett volna. Egy céges Skoda Superb flottán RAC kombinációt is láttak már.

Forrás: forum.index.hu

A rendszámok országon belüli eloszlása egyébként részben véletlenszerű, aki most veszi át új autóját, akár még PX-szel kezdődő, vagy még korábbi kombinációt is kaphat egyes okmányirodákban. Még hónapokig eltart, amíg mindenhol kifutnak a meglévő készletek, és felváltják őket az R-es táblák.

KAPCSOLÓDÓ CIKK