Ezzel az egyedi rendszámmal gyalázták a kormányt, a rendőrök nem hagyták

rendszám
Vágólapra másolva!
Svédországban vásárolt egyedi rendszámmal tért haza Romániába Razvan Stefanescu. A rendőrök elvették tőle a rendszámot, és eljárást indítottak ellene.
Vágólapra másolva!

Stefanescu a MUIEPSD rendszámot vásárolta meg Svédországban, amivel nagyjából azt üzente a román kormánypártnak, a PSD-nek, hogy "kapja be." A román rendőrség elvette a férfi jogosítványát, bevonta a svéd rendszámot, és eljárást is indított a férfi ellen.

Forrás: Digi24.ro

A hatóság azt állította, hogy a Svédországban kiadott rendszámtábla az Interpol stockholmi irodája szerint csak helyben használható, más országokban nem - írta a Hvg. A bukaresti svéd nagykövetség ezzel szemben azt közölte, hogy az egyedi svéd rendszámok érvényesek az Európai Unió egész területén, ha a gépkocsivezető rendelkezik mind az állandó, mind az egyedi rendszámot tartalmazó hivatalos iratokkal.

A román rendőrségnek erre is volt válasza: azzal vágott vissza, hogy a Románia által 1980-ban ratifikált 1968-as Bécsi Egyezmény szerint minden forgalmi rendszámnak számokat és betűket is kell tartalmaznia, így Stefanescu rendszáma nem felel meg a jogszabálynak.