Elkészült az első luxusterepjáró Magyarországon

Audi Q3 Audi Hungária Győr
Vágólapra másolva!
Az Audi Q3 második generációjának első példánya ma gördült le a gyártósorról az Audi Hungariánál: a városi terepjáró kék színben készült el.
Vágólapra másolva!
Az Audi Hungaria éves gyártási kapacitása a Q3-assal 160 000 járműre nőtt Forrás: Audi

Az új, második generációs Audi Q3 gyártásához Győrben egy 80 000 négyzetméteres, új karosszériaüzem létesült, ahova 700 új robotot telepítettek.

A gyártócsarnokot mindössze másfél év leforgása alatt építették fel, ami rekordnak számít.

Több mint 1 000 munkatársat oktattak az elmúlt másfél évben a Q3 gyártásához szükséges ismeretekre. Ebből a célból az Audi Hungaria Oktatóközpontjában innovatív robotcellákat helyeztek üzembe.

Az új Q3 az ötödik győri gyártású Audi modell. A SUV az A3 limuzinnal és kabrióval, valamint a TT kupéval és roadsterrel közös gyártósoron készül, így Győr rendelkezik az egyik legrugalmasabb szereldei gyártószalaggal a konszernen belül. A Q3 első generációja még nem Magyarországon, hanem Spanyolországban, a Seatnál készült.

Az Audi gyári járműgyártása jelenleg mintegy 4 500 munkatársat foglalkoztat, összesen több mint 12 500 ember dolgozik a vállalatnál Forrás: Audi

Az Audi négy motorváltozatban szállítja az új Q3-at, három benzines és egy dízel verzióban, kombinálva első- vagy négykerékmeghajtással, kézi vagy dupla kuplungos automata váltóval.