Bekeményítenek a közterület-felügyelők Budán, retteghetnek az autósok

Vágólapra másolva!
A közterületen tárolt üzemképtelen járműveket és a közlekedést fokozottan veszélyeztető, szabálytalanul várakozó autókat szeptember végétől elszállítja a közterület-felügyelet Óbudán.
Vágólapra másolva!

A főváros egész területén folyamatos problémát jelent a megfelelő mennyiségű parkolóhely biztosítása. További gond, hogy

sok üzemképtelen járművet tárolnak közterületen, ezzel is csökkentve a szabad várakozóhelyek számát.

Az ilyen járművek felderítését folyamatosan végzik Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének munkatársai,

céljuk, hogy az utcákat megtisztítsák a roncs gépjárművektől,

és több száz parkolóhelyet szabadítsanak fel az autósok számára.

A szabálytalanul parkolók közül

azok számíthatnak elsősorban a gépjárművük elszállítására, akik a közlekedés biztonságát, a forgalom zavartalanságát veszélyeztetik.

Ilyen veszélyeztetésnek számít például az útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított öt méter távolságon belül, és a gyalogátkelőhely előtt, vagy azon való várakozás.

Elszállításra kerülhetnek továbbá a járda teljes szélességét elfoglaló gépjárművek, valamint egy jelzőlámpát, vagy stoptáblát kitakaró kisteherautók is.

Az üzemképtelen és a balesetveszélyes helyzetet előidéző gépjárműveken kívül elszállításra kerülnek továbbá a díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozó gépjárművek is.

Az elszállított járműveket minden esetben a közterület-felügyelet saját, őrzött Pók utcai telephelyére szállítják. Az elszállítás és a tárolás költségei az elszállított autó tulajdonosát terhelik, aki a költségek kiegyenlítése után válthatja ki gépjárművét. Az elszállítási és tárolási díjakon felül az eljáró közterület-felügyelő az elkövetett jogsértésért pénzbírságot is kiszabhat, vagy eljárást kezdeményezhet.