Lecsaptak a sokak által gyűlölt pesti járművekre, ijesztő eredménye lett

2018.10.19. 11:56

Újabb akciót hajtott végre Budapest Főváros Kormányhivatala a személyszállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok kiszűrése és megelőzése érdekében.

Összehangolt ellenőrzést tartott Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedés Felügyeleti Főosztálya társhatóságokkal együtt a Hősök terén az engedély nélküli limuzinszolgáltatást végzők felderítése érdekében október 12-én éjszaka.

A kormányhivatalnak két esetben is el kellett járnia olyan szolgáltatókkal szemben, akik nem rendelkeztek a szükséges engedélyekkel. Ebből egy gépjármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláját is elvette a hatóság.

Akadt olyan jármű is, amelyiknek az elfogadhatatlan műszaki állapota miatt a kormányhivatal megtiltotta, hogy tovább közlekedjen a forgalomban. A szabálytalankodók a több mint 600 ezer forintos közigazgatási bírság mellett számíthatnak arra is, hogy a járműveket ideiglenesen kivonja a forgalomból a hatóság.

Egy esetben a menetíró berendezés hiányát is megállapították az ellenőrök. Emellett több gépjárművezető sem rendelkezett a limuzinok vezetésére alkalmas vezetői engedéllyel és szaktanfolyami képesítéssel.