Meglepő dolog történhet a világ legnépszerűbb hibrid autójával

prius
Vágólapra másolva!
Sejtelmes, de nehezen félreérthető üzenettel csinál kedvet a Toyota a Prius következő modellévű változatához.
Vágólapra másolva!

Eljött az ősz, közeledik a tél, a 2019-es Prius havas és száraz utakon egyformán jól teljesít. Ezzel a nem igazán műszaki jellegű szöveggel készíti elő a következő, 2019-es modellévű hibrid premierjét a Toyota – ezzel, és egy fotóval, amelyen az autó egy vastagon behavazott úton halad.

A jelenlegi, negyedik generációs Prius 2016-os színre lépése után esedékessé vált a modell első frissítése, így nem zárható ki teljesen annak a lehetősége, hogy a képen az autó mögött kavargó hó csupán ennek a modellfrissítésnek a részleteit hivatott elfedni. Sokkal izgalmasabb azonban azt feltételezni, hogy nem csupán grafikai megoldásról van szó, hanem a kép

egy téli útviszonyokra szánt fejlesztést, az összkerékhajtást szeretné illusztrálni.

Forrás: Toyota

A Prius alapjait adó TNGA-C padlólemez nem kínál lehetőséget hagyományos, mechanikus összkerékhajtásra, azonban a Toyota hibridjének nincs is szüksége erre: már a modell leleplezésekor, 2015-ben megmutatták azt az E-Four elektromos összkerékhajtási rendszert, amely egy

kisteljesítményű villanymotorral hajtja a hátsó tengelyt.

Japánban a kezdetektől elérhető az összkerékhajtású Prius változat, de ugyanezt a rendszert alkalmazzák a cégcsoport hibrid szabadidőjárművei, a Toyota RAV4, valamint a Lexus NX és RX modellek is.

Az E-Four rendszer előnye, hogy csupán minimális mértékben növeli a tömeget és az üzemanyag-fogyasztást, a csomagtartó térfogatát pedig egyáltalán nem csorbítja a hátsó hajtás beépítése.

Persze, ma még nem tudni, hogy a kedvcsináló fotó és a sejtelmes kísérőszöveg tényleg az összkerékhajtás globális bevezetésére utal-e.

Végleges választ legkésőbb november 28-án, a Los Angeles-i Autószalon sajtónapján kaphatunk

– itt rántják le ugyanis a leplet a megújult Priusról.