Nagyon bejött a magyar rendőröknek a civil autós traffizás, szigorítás jön

Vágólapra másolva!
Húsz autóból mérnek a rendőrök a forgalomban, de ezek a járművek nem „tolnak le senkit”, hogy szabálysértést rögzíthessenek – mondja a rendőrség közlekedésrendészeti főosztályvezetője a tavaly bevezetett civil autós traffipaxok használatával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Óberling József a Zsaru Magazinnak adott interjút, az elmondottak alapján nagyon beváltak a civil autók.

– mondta Óberling.

„A kamera rögzíti is a szabálysértést.

A rendőrség nem foglalkozik a közösségi oldalakon rendre visszatérő megosztásokkal, amelyek szerint a rendőrök direkt hajszolják szabálysértésbe az autósokat. „A közösségi oldalakon bárki bármit megoszthat, a rendőr, a rendőrség nem. Minket kötnek a személyiségi jogok, az eljárás eredményességének elve, s nem állhatunk ki vitázni egy más szemszögből felvett, direkt félreértelmezett felvétellel szemben.”

„Az ott megjelent felvételeket így is tudtuk cáfolni.

Óberling szerint az autósok mentalitásával is baj van. „A sofőrök egy része azt hiszi, csak akkor kell betartania a szabályokat, ha rendőrt lát. Hát, számítania kell arra, hogy a rendőr akkor is ott van, ha ő nem veszi észre.

Célunk az, hogy ennek a rétegnek az aránya nőjön, mert ezzel csökkenthetjük a nagyon veszélyes magatartási modelleket, az emberi tényezőket.”