Tavaly is a Volkswagen adta el a legtöbb autót a világon 

Volkswagen
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, meg sem kottyant nekik a dízelbotrány, ugyanis a német konszern zsinórban az ötödik évben első, bár tavaly megszorította a Renault, a Nissan Motor és a Mitsubishi Motors szövetsége, a Toyota pedig egy hellyel hátrébb szorult. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Volkswagen

A Volkswagen már a múlt héten közölte, hogy minden márkáját beleértve

10,83 millió járművet értékesített tavaly,

0,9 százalékkal többet, mint 2017-ben. A Scania és a MAN által gyártott nehézgépjárműveket nem számolva a Volkswagen-csoport 10,6 millió személyautót és könnyű haszongépjárművet adott el, ami elég volt az elsőség megtartásához.

A szerdán közzétett adatok szerint

a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség együttesen 10,76 millió járművet

- személyautót és könnyű haszongépjárművet - értékesített tavaly, ami 1,4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi számot.

Volkswagen Tiguan készül Wolfsburgban Forrás: Volkswagen

A Nissan globálisan 5,65 millió autót adott el, ez közel 3 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. A Mitsubishi 1,2 millió, a Renault pedig 3,9 millió járművet értékesített, ami 18, illetve 3 százalékos emelkedést jelent éves összevetésben.

A világranglistán második helyről

a harmadikra szorult vissza a japán Toyota,

amely 10,59 millióra növelte értékesített járműveinek számát. A Hino Motors által gyártott haszongépjárműveket nem számolva a Toyota és a Lexus 10,39 millió járművet adott el tavaly.