Elképesztő, de igaz: ilyen hülye autósokkal találkoznak a magyar rendőrök

baleset
Vágólapra másolva!
Járművezetők és gyalogosok is brillíroztak a rendőri forgalomirányítás alatt, igaz, nehéz eldönteni, hogy ez vicces vagy tragikus.
Vágólapra másolva!

Reggeli csúcsforgalomban történt baleset Szombathelyen, a négysávos Hunyadi úton rendőr irányította a forgalmat - írta a 112press.hu. A túlnyomó többség figyelt a forgalomirányítóra és zökkenőmentesen áthajtott a kereszteződésen, de

ismét akadt több autós, aki nem tudott mit kezdeni a helyzettel.

- Jöjjön, jöjjön, induljon már! - kiáltott rá a rendőr a kormányt ijedten szorító autóvezetőre, miután megállította a szemből érkezőket, hogy a járművek elhaladhassanak.
- Éééén? - mutatott magára a sofőr a szélvédő mögött.
- Igen, induljon. Jöjjön már!
- Arra? - mutatott a sofőr a rendőr által jelzett irányba, mint egy végsőkig kimaxolt Mr. Bean filmben. A rendőr keze már egy turmixgép fordulatszámával pörgött, próbálta noszogatni a járművezetőt, akire már hátulról is rádudáltak, hogy szíveskedjen indulni.

Az autót vezető férfi végül nekilódult, mereven előre tekintve, kinyújtott karral markolva a kormányt.

- nyögött fel keservesen percekkel később a rendőr, amikor szembesült azzal, hogy a városból kifelé tartó sávban haladt szembe a forgalommal egy hölgy, akit pár másodperccel korábban engedett át a baleset helyszíne mellett. Mivel a belváros felé tartó két sávot teljesen elfoglalta a két sérült autó, így a maradék két sávot megfelezve a belváros felé tartók is haladhattak. A járművezetők 99,99 százaléka a baleseti helyszínt elhagyva azonnal visszatért a sávjába, nem úgy, mint a hölgy, aki több száz méter múlva szembesült azzal, hogy

nem azokkal van baj, akik szembejönnek vele...

Forrás: 112Press

Láttak járművezetőt, aki jobbról kerülte ki a kocsisort, majd a sor elején megpróbált bevágni. A rendőr jelezte, hogy tolasson vissza és kanyarodjon jobbra, a számára kijelölt útvonalra.

A sofőr mérgesen és körültekintés nélkül kezdett tolatni, majdnem letarolva az időközben mögé ért kerékpárost.

Ezúttal is akadtak járművezetők, akik a két sávban keresztbe álló rendőrautóban egyszerűen leküzdendő akadályt láttak. Volt, aki balról, volt, aki jobbról próbálta kikerülni. Egy idős férfi még jó tanáccsal is szolgált:

A helyszínelés vége felé a belváros felé tartó személyautókat egy áruház parkolója felé terelték a rendőrök. Néhány gépjárművezető talán nem vette észre, hogy már nem 2x2 sávos úton halad, így aztán nagy sebességgel "söpörtek" át az áruház és a parkoló között.

Volt, aki motorbőgetéssel és csikorgó kerekekkel is jelezte elégedetlenségét a 200 méteres kerülő miatt.