77 éves rokkant járdán parkoló Audiját karcolták körbe Budapesten

2019.02.07. 15:12

Az idős tulajdonos a Facebookon osztotta meg a vele történteket, az anyagi kár jelentős.

Egy Facebook-felhasználó arról számolt be, hogy 77 éves rokkantként a napokban a Budapesti Operettszínház közelében felállt az Audijával a járdára. A mozgáskorlátozott igazolványát a szélvédő alá tette a sofőr, és állítása szerint körülbelül öt méter helyet hagyott a gyalogosoknak – írta a Hvg.hu.

Forrás: Facebook

Mire vége lett az előadásnak, valaki úgy körbekarcolta az autómat, hogy javítani nem lehet, csak újrafényezni. Kérem, hogy aki csinálta, jelentkezzen és fizesse ki a kárt! – írta a képek mellé a 15 éves Audi S8 tulajdonosa, aki szerint több mint egymillió forintos kár keletkezett a kocsiban.

A KRESZ szerint a járdán a mozgásában korlátozott személy (vagy az őt szállító jármű vezetője) járművével akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg. De a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalhatja el, a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és a jármű tengelyterhelése az 1000 kilogrammot nem haladhatja meg. A mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével olyan helyen is várakozhat, ahol a várakozást jelzőtábla tiltja.

„Teljes mértékben elítélem a szándékos rongálás minden formáját. Ugyanakkor nem kicsit érzem azoknak a celebeknek és más személyeknek a felelősségét, akik miatt a mozgáskorlátozott kártya megítélése a béka segge alá került. Valamint Audival járdára állni a belvárosban elég bátor dolog, rokikártya ide vagy oda” – írta egy hozzászóló.

„Már bocs, de rokikártya és vizisíel” – utal valaki a fotókat posztoló profilképére, amin egy idősebb férfi látható vizisíelés közben. „Igazad van, csóró nyugdíjasként Kubában és Tenerifén telel, vizisíel, de nem tud gyalogolni. Kamu roki” – reagált egy kommentelő.

Karamboloztak velem, üzemi baleset volt, utas voltam. Kiestem az autóból, és rám dőlt egy teherautó. Eltört a gerincem, az összes bordám ablakosan, szívzúzódás, 3 hétig gépi lélegeztetés, élet és halál között, két év betegállomány leszázalékolás, béna a bal lábam, és még sok bajom van, és most baj, hogy élek? – válaszolt az audis.

Forrás: Facebook

„Nem ez a baj, ez sajnálatos. De a posztja a képek miatt visszatetsző. A járda – bármilyen széles is legyen – a gyalogosoké” – reagált a Kubát és Tenerifét megemlítő kommentelő.

„Igazán nem szeretnék sem ízetlen, sem neveletlen lenni. Ezért én nem minősítem és nem is vonom kétségbe az Ön jogosultságát a rokkantkártyára. De! Bár mint autós együtt érzek Önnel, és le tudnám törni a kezét annak aki ilyent tesz más ember tulajdonával, lássuk be nem esett volna nehezére keresni egy normális parkolóhelyet. Részemről ennyi és nem több” – osztotta meg véleményét valaki.

„Kényszerhelyzetben álltam fel a hat méter széles járdára, amihez minden jogosultságom megvolt. Tehát két óra forgalmi küzdelem után kezdés előtt, nem tudtam mást csinálni” – magyarázta a történteket a sofőr, aki abban bízik, hogy a Facebookon minél többen megosztják a fotókat, és így talán előkerül a károkozó.