Megszúrlak, ha nem adod el az autót nekünk - durva új magyar módszer terjed

Vágólapra másolva!
Erőszakos banda vadászik a használt autót hirdetőkre, egy életre megjegyzi őket, akinél megjelennek.
Vágólapra másolva!

Élete első autóját akarta eladni egy budapesti férfi 350 ezer forintért, de olyan rémálomban volt része, amire igazából nem is akar emlékezni – írta meg a Vezess egyik olvasójának történetét.

A hirdetés feladása után szinte azonnal csörgött a telefonja: normális férfihang volt, bemutatkozott, és elmondta, hogy komolyan érdekli az autó, máris indul Budapestre a feleségével.

– mondta az olvasó.

Kapott egy érdekes hívást is, aminek okára azóta sem derült fény.

A debreceni autókereskedőként bemutatkozó férfi ismeretlenül, látatlanban figyelmeztette őt.

Ha jót akarok magamnak, akkor nem engedek az árból, és különösen nem adom oda céges vevőnek. Azt állította a rendkívül segítőkésznek tűnő kereskedő, hogy miután elvitték a kocsimat, kiszednek majd ezt-azt belőle, drágábban továbbadják, aztán ha gond lesz vele az új vevőnél, a reklamálót hozzám irányítják, mondván, hogy náluk csak bizományban volt a jármű továbbértékesítésre.”

Házaspár helyett három nagydarab férfi jelentkezett az autóért.

„A próbaút alatt teljesen nyíltan közölték, hogy ők akkor most 300 ezerért megveszik az autót, de cégre, mert ők el akarják majd adni legalább 500 ezerért. Ha saját névre íratnák, az vagy 70-80 ezerbe kerülne, már nem biznisz, így meg párezres lesz csupán. Aztán a képembe vágták, hogy mekkora balek vagyok, és beleröhögtek az arcomba.”

Az eladó közölte, hogy rendben az alku, legyen, vigyék, de kizárólag magánszemélynek hajlandó eladni a Opelt, ebből nem enged. Erre három oldalról egyre hangosabban estek neki, szóban.

Az eladó végül megadta magát, elvitték tőle 300 ezer forintért az autót, de különböző, válogatott trükkökkel hívogatták még.

Pár nappal később a 300 ezer forintért megvett autó 499 ezerért fent volt a Hasznaltauto.hu-n. A Vezess olvasója szerint a „hirdetések ugyanitt” linkre kattintva az látható, hogy ugyanez a brigád hat használt autót hirdet jelenleg.

Nemrégiben a Totalcar írt történetet aljas autóvásárlókról, ezt itt olvashatja.